Waar watersport begint…

Zeil en Surfclub Broechem vzw is gelegen aan het WaterLink spaarbekken in Oelegem; in de provincie Antwerpen. De zeil- en windsurfsport; dat is onze passie. Met onze werking trachten we de zeil- en windsurfsporter te ondersteunen in zijn sportieve vrijetijdsbesteding. Dat doel nemen we serieus:

Onze missie

Zeilen, windsurfen en suppen; daar draait het bij ons om. Bij ZSC Broechem willen we elke doelgroep laten genieten van fijne watersportmomenten. Van jonge recreatieve sportbeoefenaars tot topsporters in wording, inclusief personen met een beperking. Hiervoor kunnen we rekenen op een gigantisch team van gekwalificeerde monitoren, ervaren medewerkers en sympathisanten.

Als club ontplooien we heel wat activiteiten ter realisatie van onze doelstellingen. Zo besteden we aandacht aan het inrichten van zomerkampen, privélessen, trainingen en nevenactiviteiten zoals BBQ, mosselsoupers….

De club en haar infrastructuur

Wij trachten voor iedere watersporter ‘the place to be’ te zijn. We gooien daarvoor heel wat troeven in de strijd. Zo beschikken we over een prachtig vernieuwd clubgebouw; voorzien van een gezellige kantine met ruim terras, kleedkamers met warme douches en voldoende sanitaire voorzieningen. Tevens beschikken we over meer dan 150m² loods voor de opslag van materialen. Dit alles is omringend door een gigantisch terrein met maar liefst 100 ligplaatsen voor zeilboten.

Veel belangrijker nog; het water. Ons watervlak heeft een oppervlakte van ongeveer 50 hectare. Door de hogere ligging is de kans op een mooie wind hier altijd groter.

De zeil- en surfschool

Ieder jaar geven we aan meer dan 300 kinderen en volwassenen een initiatie in de zeil- en surfsport. Dat doen we graag. We beschikken over ; een grote vloot optimisten, nieuwe RS Tera en Neo zeilboten, de uitdagende Laser Vago, Bic Beach en Techno surfplanken en een grote sloep. Dat alles aangevuld met heel wat reddingsboten en didactisch materiaal.

Omdat wij een kwalitatieve zeil/windsurf opleiding belangrijk vinden werken wij uitsluitend met gekwalificeerde monitoren. Op deze manieren weten wij jaarlijks heel wat mooie resultaten te behalen.